ProjectIvy Close | Ringwood, Bournemouth

ClientTony Holt Design

DescriptionTony Holt Design’s respectful transformation of this period cottage in Ringwood, takes it from a small space to a functional family home. Using a mix of contemporary and traditional extensions allows an open plan layout, while keeping the character of the existing cottage.

Tony asked visualloft to create a CGI, visualising the proposed elements set against the existing building. In this instance, the existing building was also in need of refreshing which meant a photo-montage view was not possible. We were able to model and visualise the existing building, even matching the heavy rough rendered exterior. 2 proposed buildings were modelled and the 3d image generated. A second 3d image shows the scheme of an evening. Having the internal lighting really demonstrated the open plan ground floor in this visual and sold the lifestyle of this building.

Image TypeFull CGI